Szukaj na blogu

WSPÓŁPRACA

Masz ciekawy projekt, w którym mogłabym Cię wesprzeć? Chcesz nawiązać ze mną współpracę? Jestem otwarta na propozycje, oferuję swój czas i doświadczenie w marketingu.

Formy współpracy:
  • fotorelacje z eventów, festiwali, otwarć restauracji czy konferencji prasowych
  • udział w warsztatach, szkoleniach i innych akcjach "okołokulinarnych"
  • product placement
  • testy i recenzje produktów
  • wpisy sponsorowane na blogu
  • posty i reklamy na Facebooku oraz Instagramie
  • współorganizacja konkursów
  • wspieranie lokalnych akcji charytatywnych

To tylko przykładowe formy współpracy, jestem otwarta także na inne, niestandardowe działania. Na pewno rozpatrzę każdą propozycję.

Zainteresowało Cię to, co robię? Napisz do mnie i zróbmy razem coś fajnego! :)

Skorzystaj z formularza kontaktowego lub napisz na kontakt@cookingmonster.pl

______________________________________________________________________________

W 2017 roku mój blog został nominowany w plebiscycie Jemy w Łodzi oraz Głodny.pl na Najlepszy Łódzki Blog Kulinarny - to było dla mnie ogromne wyróżnienie i wspaniała szansa, za którą serdecznie dziękuję!

______________________________________________________________________________ 

  • Bangkok - Lody tajskie - stworzenie własnej kompozycji smakowej lodów, która jest wykorzystywana podczas eventów specjalnych, a także w sprzedaży regularnej.
Smak specjalny - American Pie - jabłka z cynamonem, smaku dopełniają ciastka maślane, a lody posypane są chrupiącymi czipsami z cheddara


Wspieram także lokalne restauracje i lokale gastronomiczne przy otwarciach i premierach nowego menu. Biorę udział w warsztatach i spotkaniach na tematy "okołokulinarne". Wspieram lokalne inicjatywy charytatywne. :)

Miałam okazję degustować dania z menu przygotowanego przez Magdę Klimczak z bloga Dare to cook oraz spróbować egzotycznych koktajli i drinków. Wszystko odbywało się w cudownym i klimatycznym wnętrzu restauracji, która mieści się przy ul. Piotrkowskiej 217.
https://www.facebook.com/pg/cookingmonsterblog/photos/?tab=album&album_id=1654439497919974

Wraz z Dominikiem z bloga Runoholic.pl zorganizowaliśmy zbiórkę i hapenning dla Schroniska dla zwierząt w Zgierzu. Oprócz wielu podarków, które udało nam się zebrać, dzięki dobroci wielu osób, zaprosiliśmy chętnych na spacery i przebieżki z pupilami. Stawiło się bardzo dużo chętnych, akcja okazała się ogromnym sukcesem. Za co bardzo dziękujemy wszystkim zaangażowanym!

https://www.facebook.com/cookingmonsterblog/posts/1671671166196807


Mój przepis na pierniko-brownie z batatów znalazł się w e-booku "Legalny przemyt warzyw" Zjem Cię - przepisy pyszne i zdrowe.W środku znajdziesz 10 pysznych i zdrowych przepisów na przekąski, ciacha i inne smakowite kąski.

E-book możecie pobrać bezpłatnie korzystając z linku poniżej:
👉 https://www.subscribepage.com/x2j7y7


https://www.subscribepage.com/x2j7y7

Dzięki PizzaPortal.pl i Jemy w Łodzi, miałam niesamowitą okazję zobaczyć jak wygląda praca zespołu restauracji Vapiano Łódź. Poznałam tajniki robienia pysznej pizzy, smakowitych makaronów i wyśmienitych deserów. Dla miłośniczki włoskiej kuchni to więcej niż spełnienie marzeń. Szef kuchni Vapiano Paweł Lawro to człowiek pełen pasji i ogromnej charyzmy. Warsztaty z nim i managerem Mateuszem Koziakiem to była czysta przyjemność.

W ramach Festiwalu Pizzy organizowałam także konkurs, w którym do wygrania były kody do zrealizowania na portalu PizzaPortal.pl
 
Dzięki uprzejmości Jemy w Łodzi mogłam przetestować też festiwalowe propozycje łódzkich restauracji m.in. Otwarte Drzwi oraz DaVella.
 

Dzięki uprzejmości Jemy w Łodzi i restauracji Bawełna  miałam okazję uczestniczyć w warsztatach barmańskich oraz spróbować dań z nowej wiosennej karty.

Dzięki warsztatom poznałam nieco barmańskich tajników, miałam okazję spróbować zrobionych przez siebie koktajli, zobaczyć jak wędzi się drinki, jak zmieniają one kolor, a także zobaczyć jak proces naturalnej fermentacji owoców, grzybów i innych cudów może wspaniale wpłynąć na kreatywność barmanów.



Dzięki uprzejmości Jemy w Łodzi miałam okazję być ambasadorem Święta Czekolady 2018, podczas którego łódzkie kawiarnie i restauracje prezentowały specjalnie przygotowane z tej okazji desery.

Udało mi się odwiedzić MOTYWY, The Brick Coffee Factory oraz Kawiarnia w Podwyrku.


https://www.facebook.com/cookingmonsterblog/posts/1786324094731513

https://www.facebook.com/cookingmonsterblog/posts/1786324094731513

Dzięki zaproszeniu Zapiekarni miałam okazję spróbować propozycji ze śniadaniowego menu - Hello, czyli bagietki, sera, pieczarek, boczku, jajka, szczypiorku i sosu z awokado (w zestawie z kawą lub herbatą do wyboru).

Warto zaznaczyć, że zapiekanki Zapiekarni to nie ociekający tłuszczem fast food, a smakowicie skomponowane propozycje, w których znajdziecie dobrej jakości składniki, które dobrze ze sobą współgrają. Zapiekanki świetnie sprawdzą się nie tylko na śniadanie, ale także w porze lunchu czy obiadu.

Zapiekanki możecie złapać w biegu w punkcie przy Piotrkowskiej 52 lub spotkać się z grupką przyjaciół i wygodnie usiąść w przytulnym lokalu przy Piotrkowskiej 90.

https://www.facebook.com/cookingmonsterblog/posts/1786393364724586

https://www.facebook.com/cookingmonsterblog/posts/1786393364724586


Miałam okazję uczestniczyć w otwarciu łódzkiej filii restauracji Tel Aviv Urban Food, oficjalnej prezentacji lokalu przez założycielkę marki Malkę Kafkę, a także spróbować ich wegańskich propozycji bliskowschodnich dań.

Na Piotrkowskiej 122 znajdziecie hummus, falafel, szawarmę, pitę i inne smakowite kąski. Mimo to, że na co dzień jestem mięsożercą, to pasuje mi klimat tego miejsca i nieepatowanie #veganonly.

https://www.facebook.com/cookingmonsterblog/posts/1791288124235110

https://www.facebook.com/cookingmonsterblog/posts/1791288124235110

Podczas festiwalu odwiedziłam restauracje La Vende Bistro oraz Trattoria Italiana w ramach ambasadorskiego tastingu.  

https://www.facebook.com/cookingmonsterblog/posts/1797446260285963

https://www.facebook.com/cookingmonsterblog/posts/1804426016254654

https://www.facebook.com/cookingmonsterblog/posts/1804426016254654

Restaurant Week to niesamowita okazja do odwiedzenia najlepszych restauracji w Twoim mieście i spróbowania 3 wyjątkowych dań - przystawki, dania głównego i deseru - w festiwalowej cenie 49zł!

To wydarzenie ma charakter cykliczny i odbywa się 2 razy do roku. Kolejna edycja już na jesień! :)

Więcej informacji na www.restaurantweek.pl

Dzięki zaproszeniu od restauracji Bawełna miałam okazję uczestniczyć w warsztatach fotografii koktajli organizowanych przez Fundację Via Art.

To cudowne doświadczenie pozwoliło mi poznać tajniki fotografii i chociaż w niewielkim stopniu opanować podstawy, dzięki którym, mam nadzieję, także i fotografowane przeze mnie potrawy zyskają nowego uroku.


https://www.facebook.com/cookingmonsterblog/posts/1800496396647616

https://www.facebook.com/cookingmonsterblog/posts/1800496396647616

https://www.facebook.com/cookingmonsterblog/posts/1800496396647616

https://www.facebook.com/cookingmonsterblog/posts/1800496396647616

W przemiłym towarzystwie miałam okazję spróbować pyszności przygotowanych przez zdolnego szefa kuchni i nie mniej zdolny zespół, który mu w tym pomagał.

DZIEŃ DOBRY caffe możecie zjeść pyszne śniadanie, pożywny lunch czy wyborne słodkości do popołudniowej kawy, a naprawdę jest w czym wybierać.

W menu każdy na pewno znajdzie coś odpowiedniego dla siebie, bo każdy posiłek możecie dowolnie skomponować z różnorodnych przekąsek i past podawanych w miseczkach z dodatkiem chrupiącego pieczywa, ale także zupy, wielgachne kanapki z samymi dobrociami w środku, a także tarty, quiche, ukochane przez Dominika burgery, a także pyszne desery.

Poza wspaniałym jedzeniem Dzień Dobry Caffe ma także do zaoferowania uroczą miejscówkę przy Narutowicza 57 z pięknym tarasem z widokiem na Plac Dąbrowskiego.

 

Dzięki uprzejmości Jemy w Łodzi miałam okazję być ambasadorem Festiwalu Burgerów 2018, podczas którego łódzkie restauracje prezentowały specjalnie przygotowane z tej okazji burgery.

Udało mi się odwiedzić Pizzerię Toskania, American steak & burger, Heksagon oraz Sushi w dłoń, Whiskey in the jar, Rajskie Jadło Bałuty, Szpulkę oraz Stekówkę. 




See Bloggers to nie tylko inspirujące wystąpienia, masa produktów, marek i wspaniałych prelegentów. To przede wszystkim ludzie - influencerzy, twórcy, znane twarze. :)

Genialnie się złożyło, że to wydarzenie odbyło się w mojej kochanej Łodzi, i choć pogoda nie dopisała, to cała Polska mogła zobaczyć jak cudowne jest to miasto!

Ciekawe prelekcje, warsztaty, niesamowita atmosfera i cudowni ludzie - Pascal Brodnicki, Krytyka Kulinarna, Jurek Owsiak, Katarzyna Nosowska, Omenaa Mensah, Katarzyna Bosacka... To tylko część niesamowitych ludzi, których mogłam zobaczyć, poznać, porozmawiać z nimi!

Podczas wydarzenia udało mi się wziąć udział w warsztatach kulinarnych z Pascalem Brodnickim z Tuby Smaku oraz Danielem Brzezińskim z Umami.

 

Wraz z Runoholic mieliśmy ogromną przyjemność degustować dania z nowej karty sezonowej przygotowanej przez pełnego energii szefa kuchni Stekówka - Steki i Burgery. :) Muszę przyznać, że już dawno się tak nie najadłam i nie czerpałam tak ogromnej przyjemności z jedzenia!

Dania przygotowane przez Michała są nie tylko mega smaczne, ale przede wszystkim piękne! Może się wydawać, że podanie burgera w ciekawy i niebanalny sposób jest trudne... nie u Michała! Każdy talerz to taki "artystyczny nieład", który po prostu zachwyca! Gdy dostaliśmy do degustowania tatar ze strusia to naprawdę żal było to jeść, bo tak pięknie się prezentował! 
Zapraszam Was na Szeroką 38 na Starowej Górze bardzo gorąco! Podczas naszej wizyty sala wciąż była pełna, drzwi się nie zamykały, a parking był pełen aut. Co tam, że na obrzeżach Łodzi, co tam, że trzeba dojechać autem. Zabierzcie rodzinę, znajomych, a nie pożałujecie! Jedzenie wszystko Wam wynagrodzi!





Podczas tego słodkiego wieczoru czekały na mnie degustacje wina w połączeniu z różnymi rodzajami czekolady. I tak było mi dane spróbować jak wytrawne czy słodkie wina komponują się z czekoladami o 70% czy 100% zawartości kakao, ale także z wariantami z dodatkiem ostrego imbiru, pikantnego chili, soli morskiej, z dodatkiem masła, whisky czy słodu jęczmiennego, i wielu innych niesamowitych kombinacji smakowych. Z ogromną pasją opowiadała o nich managerka Manufaktury Czekolady, Ola Duliba.




Mogłam także dowiedzieć się jak rośnie drzewko kakaowca, jak owocuje, jak trudno jest je uprawiać, a w końcu także i spróbować uprażonego ziarna kakaowca. Choć było gorzkie jak diabli i to zupełnie nie mój smak, to cieszę się, że miałam taką okazję. 😏




Gwoździem programu było tworzenie własnej wymarzonej tabliczki czekolady... no spełnienie marzeń po prostu! Wraz z innymi blogerkami musiałyśmy nauczyć się temperować czekoladę, a następnie wybrać ulubione dodatki i wylać wszystko do foremek. Udało mi się stworzyć 1 i 3/4 czekolady. Jedną z orzechami, płatkami migdałowymi, liofilizowanymi owocami, a drugą z dodatkiem soli morskiej, imbiru i chili. Było cudownie!



Oprócz ogromnej ilości pysznego jedzenia, za które odpowiadał Damian Marchlewicz, który jest szefem kuchni w restauracji Klub Wino, nie mogło zabraknąć także niesamowitego wina. W Klub Wino możecie wybierać aż spośród 350 dostępnych pozycji! To robi wrażenie!

















  
Jeśli chcielibyście spędzić tak wspaniały wieczór, to nie bójcie się zajrzeć na Piotrkowską 217, gdzie znajdziecie zarówno Klub Wino, jak i Manufakturę Czekolady.
________________________________________________________________________________


Zapraszam serdecznie do współpracy! :)

Drukuj

Copyright © 2016 Cooking Monster , Blogger