9 lutego 2019

Festiwal Pizzy - Pizzeria Toskania, Solo Pizza, Otwarte Drzwi


Wiecie, że kuchnię włoską kocham miłością gorącą i dozgonną, prawda? 😁
To chyba rozumiecie jak bardzo jestem szczęśliwa po raz kolejny dostępując zaszczytu bycia ambasadorem Jemy w Łodzi Pizza Fest 2019 💓
Makaron oraz pizzę mogłabym jeść bez końca, a od 1 do 10 lutego jest ku temu najlepszy powód, bo trwa festiwal pizzy i łódzkie restauracje przygotowały mega propozycje dla wszystkich pizzomaniaków.

Swoją pyszną przygodę z festiwalem rozpoczęłam propozycją Pizzeria Toskania, czyli:
👉 Pizza z mozzarellą, szarpaną wołowiną, pastą z trufli, szpinakiem i serem taleggio
Cena: 32 zł (do każdej pizzy festiwalowej mini panna cotta z musem malinowym w prezencie)



Pizza bardzo smaczna, w jakimś sensie klasyczna, bez wymysłów, co cenię. Ciasto, które jest tu według mnie kluczowym składnikiem, genialne! Chrupiące, ale puszyste i bardzo delikatne. A dodatkowym atutem jest niewątpliwie deser... wiecie, że łasuch ze mnie!


Podsumowując, na pewno jest to propozycja godna polecenia, więc zajrzyjcie na Piotrkowską 102 podczas tournee po pizzeriach.

Kolejna festiwalowa propozycja jest od Solo Pizza Piotrkowska, którą można zamówić za pośrednictwem PizzaPortal.pl. 🍕

Przed Wami wdzięczny placek o nazwie Chorizo, a na nim:

👉 Sos pomidorowy, mozzarella, kiełbasa chorizo, rukola, szpinak, cebula oraz pomidorki koktajlowe.
Cena: 20zł








Przyznam, że dziś potrzebowałam pocieszenia, a lenia miałam niesamowitego, więc opcja zamówienia na wynos była strzałem w dziesiątkę. Wśród festiwalowych propozycji szukałam czegoś w miarę lekkiego... Cebula i chorizo może niekoniecznie temu odpowiadają, ale za to pomidorki oraz rukola i szpinak już tak, więc prawie jakbym zjadła sałatkę, nie? 😂
 

9 lutego obchodzimy Dzień Pizzy, więc trzeba odpowiednio świętować, najlepiej jedząc trzecią i czwartą pizzę w tym tygodniu!



Taki wyjątkowy dzień trzeba spędzić w wyjątkowym miejscu, wybraliśmy się zatem z Runoholiciem do Otwarte Drzwi. Od jakiegoś czasu zajadam się ich lunchami, które są boskie, a pizza jest jedną z lepszych jakie jadłam. 😍

Poza tym ich festiwalowa propozycja to naprawdę genialny okaz! Zobaczcie sami:
👉Pizza na cieście barwionym sepią mątwy, sos na bazie mleka kokosowego, chili, kolendry, limonki i trawy cytrynowej, krewetki, mule, kalmary, kolendra, chili i sos z mango
Cena: 34 zł


Myślałam, że będzie dziwacznie... ale niesłusznie się bałam, bo pizza okazała się wyśmienita! Zarówno sos na bazie mleczka kokosowego, jak i sos mango, wspaniale łączyły się z owocami morza. Delikatna, o morskim charakterze, z chrupiącym spodem. Pycha!

Dominik bał się, że się nie najemy, więc zawczasu zamówił jeszcze jedną pizzę, która na stałe gości w menu. Najedliśmy się po uszy, ale co dwie pizze z pieca opalanego drewnem to nie jedna.

Było smakowicie i przytulnie, a po posiłku udało nam się wylosować nagrodę w postaci kubka z logo lokalu. Będzie do kolekcji!






Świętujecie dziś i koniecznie wybierzcie się na pizzę! 💓

Pizzeria Toskania, Piotrkowska 102, Łódź
Solo Pizza Piotrkowska, Piotrkowska 41, Łódź
Otwarte Drzwi, Piotrkowska 120, Łódź




Wydrukuj

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Cooking Monster , Blogger