Dziś przepis na pyszny i orzeźwiający kompot z soczyście czerwonych truskawek i kwaskowatego rabarbaru! :)
Sezon truskawkowy już powoli dobiega końca, ale na blogu musiał pojawić się przepis na ten pyszny kompot. Jego intensywny kolor sprawia, że aż cieszy mi się buzia. Świetnie smakuje jako dodatek do obiadu lub drożdżowego placka. Pychotka! :)
Kompot:

Po ugotowaniu kompot możecie odcedzić, jeśli jednak tak jak ja lubicie kompot z owocami, to wystarczy go ostudzić i przelać do dzbanka. Soczyście czerwony, orzeźwiający i pyszny! :)
Sezon truskawkowy już powoli dobiega końca, ale na blogu musiał pojawić się przepis na ten pyszny kompot. Jego intensywny kolor sprawia, że aż cieszy mi się buzia. Świetnie smakuje jako dodatek do obiadu lub drożdżowego placka. Pychotka! :)
Kompot:
- 600 g truskawek (mogą być także mrożone)
- 250 g rabarbaru
- 5 goździków
- 1 gwiazdka anyżu
- 5 łyżek cukru z prawdziwą wanilią (może być mniej jeśli wolicie mniej słodkie napoje)
- 1 litr wody
Fajna propozycja na letni kompocik :)
OdpowiedzUsuńDzięki 😊
Usuńpychotka ;)
OdpowiedzUsuńDzięki 😊 w sam raz na zbliżające się upały 😋
Usuń